ARTIKEL SEBELUM

3/11/15

Tebing runtuh di Batu 15 Jln Gombak-Bentong

Tebing runtuh di Batu 15 Jln Gombak-Bentong


KUALA LUMPUR - Hujan lebat pada awal pagi tadi mengakibatkan tebing di Batu 15 Jalan Gombak-Bentong, dekat sini, runtuh.

Penyelia syarikat konsesi RoadCare Sdn Bhd, Muhammad Nor Shafiq Khusaini berkata kedalaman runtuhan adalah 15 meter, dan sepanjang 39 meter.

"Hujan lebat kira-kira 3.30 pagi tadi...pada masa ini, kami melakukan kerja pemasangan kain kanvas bagi menutup kesan runtuhan bagi mengelak berlakunya tanah runtuh apabila hujan lagi.

"Jalan masuk dari Gombak ke Jalan Bentong Lama, dan juga dari Genting Sempah ditutup kepada semua kenderaan hari ini," katanya ketika ditemui Bernama di lokasi kejadian.

Beliau berkata laluan itu akan ditutup bagi satu tempoh yang akan dimaklumkan kelak.

Katanya, sebanyak 15 anggota daripada syarikat konsesi itu sedang bertungkus lumus menjalankan kerja-kerja pemasangan kanvas.

Tinjauan Bernama di lokasi kejadian, mendapati laluan menghala ke Bentong runtuh sepenuhnya, dan hanya laluan menghala ke Gombak masih dalam keadaan baik, bagaimanapun masih berisiko kepada pengguna jalan raya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Gombak Asisten Komisioner Ali Ahmad menasihatkan pengguna jalan raya supaya menggunakan Lebuhraya KL-Karak sebagai jalan alternatif.

"Jalan ditutup kepada semua lalu-lintas. Tiada kemalangan jiwa dilaporkan dalam kejadian itu," katanya ketika dihubungi Bernama. - Bernama

posting terkini dari batuvskayu

Bukti BN tolak Hudud