ARTIKEL SEBELUM

20/06/15

Roboh tulisan Umno: DAP 'cari pasal'

 

SATU lagi tindakan kurang ajar dan biadab Kerajaan DAP Pulau Pinang di bawah Lim Guang Eng yang mempergunakan Majlis Bandaraya Pulau Pinang (MBPP) untuk merobohkan struktur tulisan Umno di Ibu Pejabat Umno Negeri Pulau Pinang tadi.

Pergerakan Pemuda Umno Pulau Pinang mengecam tindakan ini dan sengaja 'mencari pasal 'di bulan Ramadhan yang mulia ini. Tanpa sebarang makluman malah perbincangan dengan pihak pengurusan UMNO Pulau Pinang struktur tersebut terus dirobohkan.

Pembinaan struktur tersebut sebenarnya terletak dalam kawasan tanah JKP Sdn Bhd. Apa salahnya sebelum tindakan diambil berbincanglah terlebih dahulu dengan pihak pengurusan Umno?

Saya sendiri berada di lokasi kejadian, melihat dan berunding tetapi kesimpulannya, betapa zalimnya Ketua Menteri Pulau Pinang memperkudakan Anggota Majlis Bandaraya Pulau Pinang (MBPP) untuk merobohkan struktur tersebut dan sememangnya beliau takut pada bayang-bayang sendiri.

Pergerakan Pemuda Umno Pulau Pinang hari ini ingin mengingatkan Lim Guang Eng agar jangan terlalu kerap bermain dengan api.

Cubaan merobohkan struktur tulisan ayat keramat 'Umno' di Ibu Pejabat Umno Negeri seperti mencabar kami ahli-ahli Umno. Kami bimbang kemarahan ahli Umno akan sampai kemuncaknya.

posting terkini dari batuvskayu

Bukti BN tolak Hudud