ARTIKEL SEBELUM

25/05/14

Gambar 'Wanita berbikini itu bukan Dyana'

 


TELUK INTAN - DAP semalam membuat laporan polis berhubung penyebaran gambar seorang wanita berbikini yang didakwa mirip calon parti itu bagi PRK Teluk Intan, Dyana Sofya Mohd Daud.

Adun Pasir Pinji, Howard Lee Chuan How berkata, pihaknya menyelar tindakan berkenaan malah menganggap tindakan itu sebagai berniat jahat.

Menurutnya, pihaknya telah mengenal pasti wanita dalam gambar yang disebarkan itu bukan Dyana Sofya, sebaliknya individu itu seorang artis dari Filipina.

“Kita menolak sekeras-kerasnya perbuatan sebegini dan ia tidak bertanggungjawab. Tindakan seperti ini cuba menjatuhkan maruah seorang wanita,” katanya kepada pemberita selepas membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah Hilir Perak, di sini, semalam.

Hadir sama pada sidang media selepas membuat laporan polis itu, Ahli Parlimen Batu Kawan, P. Kasthuriraani dan Ahli Parlimen Bukit Bendera, Zairil Khir Johari.

Chuan How berkata, kempen seperti itu seharusnya tidak berlaku di negara yang mengamalkan sistem demokrasi.

 
Adun Pasir Pinji, Howard Lee Chuan How

Isu gambar berkenaan sebelum ini timbul selepas Dyana Sofya diumumkan sebagai calon DAP, malah penyebaran gambar itu juga telah dinafikan Setiausaha Politik Ahli Parlimen Gelang Patah itu.

posting terkini dari batuvskayu

Bukti BN tolak Hudud