ARTIKEL SEBELUM

30/08/14

Abdul Khalid keluar kenyataan Rabu ini

 Abdul Khalid Ibrahim


SHAH ALAM - Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata, beliau akan mengeluarkan kenyataan berhubung kedudukannya sebagai Menteri Besar Selangor pada Rabu ini.

"Saya tak boleh komen dan saya hanya akan keluarkan kenyataan mengenainya Rabu ini," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Pesta Buku peringkat Negeri Selangor di sini hari ini.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai kedudukannya sebagai menteri besar, setelah Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah kelak memperoleh nama calon Menteri Besar Selangor yang baharu daripada pakatan pembangkang.

Abdul Khalid diminta meletak jawatan setelah didakwa kehilangan undi daripada 30 anggota Dewan Undangan Negeri Selangor termasuk dua daripada Pas.

Berikutan itu pada Selasa lepas, beliau telah menyatakan hasrat kepada Sultan Selangor untuk melepas jawatan tersebut.

Bagaimanapun Sultan Sharafuddin menangguhkan untuk menerima peletakan jawatannya sehingga pelantikan Menteri Besar baharu dibuat, dengan menitahkan Pas, DAP dan PKR masing-masing mempersembahkan lebih daripada dua nama sebagai calon Menteri Besar Selangor yang baharu selewat-lewatnya 3 September ini. - Bernama

posting terkini dari batuvskayu

Bukti BN tolak Hudud