ARTIKEL SEBELUM

22/10/13

Sg Limau: Sah Sohaimi lwn Azam

 azlan

PAS  mengumumkan bekas guru Azam Samad sebagai calon pilihan raya kecil Sungai Limau, bagi berdepan dengan calon BN Ahmad Sohaimi Lazim.

Presiden PAS Datuk Seri Hadi Awang mengumumkan keputusan di Kampung Sungai Limau Dalam sebentar tadi.

Siang tadi, Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin mengumumkan Sohaimi, bekas pensyarah Universiti Pendidikan Sultan Idris (Upsi) sebagai calon dalam pilihan raya kecil 4 November depan.

Cakap-cakap yang menyebut nama mereka sudahpun berlegar sejak awal hari ini, sebelum Muhyiddin membuat pengumuman tersebut pada jam 6.15 petang ini di Gurun, Kedah.

Sumber-sumber kedua-dua parti memaklumkan perkara itu kepada Malaysiakini sebelum ini.

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menetapkan 23 Oktober ini sebagai hari penamaan calon, manakala 4 November depan sebagai hari mengundi.

Kerusi DUN Sungai Limau kosong ekoran kematian bekas menteri besar Kedah Tan Sri Azizan Razak kerana komplikasi jantung serta jangkitan kencing manis pada 26 September lalu.

Pada pilihan raya umum ke-13 Mei lalu, Azizan mempertahankan kerusi DUN Sungai Limau yang dimenanginya sejak 1995 untuk PAS, dengan menewaskan sepupu beliau Fazillah Mohd Ali yang mewakili BN dengan majoriti 2,774 undi.
Ustaz Azam berucap pada Majlis Pengumuman Calon N20 Sungai Limau, semalam.

posting terkini dari batuvskayu

Bukti BN tolak Hudud