ARTIKEL SEBELUM

29/12/12

Tengok neh !! Utusan oh utusex mcm sial....Isi cerita sama tapi tajuk ada kelainan.Apa yang nak diceritakan bukalah isu  besar cuma apa yang nak diperkatakan sikap akhbar utusan bila kena dekat batang idung dia bila mana seorang ketua Umno didapati bersalah oleh mahkamah kerana rasuah tajuk cerita pun molek bunyinya.

Berbeza pula dengan portal Malaysiakini  ditulis detail segala kejadian dan pernama serta parti persalah.

Hari ini Utusan cukup lembut gaya penulisan ,cuba melindungi keahlian persalah sebagai Ketua Umno Pandan.Cuba bayangkan jika persalah ini ketua Cabang Pandan..

Apa akan jadi kepada tajuk utama utusan pada hari itu ? dan agak agak korang la  berapa hari berapa malam utusan akan spin cerita ini...

ha ha ha ....Utusan oh utusan macam sial.....~ batuvskayu

Kuala Lumpur: Ketua Bahagian UMNO Pandan, Abd Ghani Ismail (gambar), dihukum penjara lapan tahun dan denda hampir RM1 juta oleh Mahkamah Sesyen di sini, hari ini, selepas didapati bersalah atas 10 tuduhan menerima rasuah berjumlah RM193,512, enam tahun lalu.

Hakim Rozilah Salleh menjatuhkan hukuman penjara lapan tahun dan denda berjumlah RM977,560 terhadap Abd Ghani Ismail, 46, bagi semua tuduhan dihadapinya.

Rozilah turut menolak permohonan tertuduh untuk penangguhan pelaksanaan hukuman penjara dan denda sementara menunggu rayuannya didengar di Mahkamah Tinggi.

Mengikut rekod, pada 8 Feb 2011, ketika dibacakan lapan pertuduhan terhadapnya di Mahkamah Sesyen Ketua UMNO Bahagian Pandan tersebut pengsan dalam kandang tertuduh.

Kemudiannya pada 28 Jun pula beliau telah diperintah membela diri oleh Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur terhadap 10 pertuduhan rasuah membabitkan RM193,512, antara Mei 2006 dan Mac 2007 terhadapnya.

posting terkini dari batuvskayu

Bukti BN tolak Hudud