ARTIKEL SEBELUM

10/01/10

MASJID ROBOH ABUK PUN TAK DAPAT ?GEREJA DIBOM DAPAT BANTUAN rM 500 RIBU TETAPI BILA SURAU DAN MASJID BUKANYA DI BOM TETAPI DIROBOH ,SIAPA PUN TAK PEDULI..(WALAU INI ISU LAMA TETAPI KENA AMBIL IKTIBAR)..

MANA PERGINYA ORANG MELAYU....

MANA PERGINYA SAUDARA ISLAMKU....

MANA PERGINYA PERJUANG NAMA ALLAH YANG BERDEMO KELMARIN..


DENGAN RAKUSNYA MEREKA MEROBOH RUMAH ALLAH..SEPERTI TIADA NILAI AGAMA DISISI MEREKA....

BUKAN MARAH NAK DERMA PADA GEREJA ...DERMALAH ITU ADALAH TANGGUNG JAWAB KERAJAAN TETAPI LIHAT LAH PERBEZAANYA...

KENAPA RUMAH ALLAH INI DIPERLAKUKAN SEDEMIKIAN...SEDANGKAN BILA ORANG NAK GUNA NAMA ALLAH..... EWAH !!!!!...BUKAN MAIN DENGAN PENUH SEMANGAT SANGGUP BERJUANG DAN BERDEMO UNTUK PERTAHANKAN AGAMA ALLAH..

TETAPI HUKUM ALLAH PERGHHHH LANGSUNG TAK AMBIL PEDULI.BILA RUMAH ALLAH DIROBOH BUAT PEKAK BADAK AJER GROMBOLAN INI..

INI DIA PERANGAI MACAM ORANG MUNAFIK....

MACAM INI PUNYA PERANGAI PATUT LER ISLAM HAHDARI LINGKUP BERSAMA PENCIPTANYA


KUALA LUMPUR, 9 Jan (Bernama) -- Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan peruntukan RM500,000 kepada Gereja Metro Tabernacle di Desa Melawati di sini yang rosak kerana dibaling bom api bagi membolehkan pihak pentadbiran gereja membangunkan rumah ibadat itu di tempat lain.

Perdana Menteri berkata ia adalah sebagai tanda simpati kerajaan terhadap apa yang telah berlaku dan peruntukan itu akan disalurkan kepada pihak Assembly of God agar mereka dapat membangunkan gereja di kawasan baru.

"Ini adalah sokongan kerajaan...ini adalah tanda keikhlasan kerajaan dan saya harap semua pihak akan bersikap tenang".posting terkini dari batuvskayu

Bukti BN tolak Hudud