ARTIKEL SEBELUM

15/07/15

Bayi perempuan ditemui di taman permainan

Seorang bayi perempuan cukup sifat dan sihat ditemui di Taman Permainan Rekreasi Malawati berdekatan dengan Sekolah Menengah Agama Marang semalam.

Bayi yang masih bertali pusat itu ditemui sekumpulan lima remaja lelaki yang berada di taman terbabit kira-kira pukul 1.30 tengah hari tadi.

Pemangku Ketua Polis Daerah Marang DSP Mohd Adli Mat Daud berkata salah seorang daripada pelajar terbabit telah mendengar tangisan bayi berhampiran mereka ketika mereka sedang melepak di taman itu.

Katanya curiga dengan tangisan itu, pelajar yang berusia 16 tahun bersama empat lagi rakannya mencari arah tangisan sebelum menemui seorang bayi yang dibalut dengan tuala.

"Sebaik menemui, mereka melihat seorang bayi dibalut dengan tuala warna biru dan masih bertali pusat berada di atas bangku di taman tersebut dan bertindak membuat laporan polis untuk tindakan lanjut," katanya ketika dihubungi Bernama semalam.

Menurutnya bayi berkenaan telah dibawa ke Klinik Kesihatan Marang sebelum bawa ke Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ), Kuala Terengganu untuk rawatan lanjut.

Beliau meminta orang ramai yang mempunyai maklumat berhubung kejadian itu agar dapat menyalurkan maklumat kepada pegawai penyiasat atau menghubungi Balai Polis Marang di talian 09-6182222.

- Bernama

posting terkini dari batuvskayu

Bukti BN tolak Hudud