ARTIKEL SEBELUM

19/11/14

Kawasan Presiden PAS antara terjejas banjir

 

MARANG: Kawasan Presiden PAS Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang di Rhu Rendang dan Rusila di sini antara yang terjejas apabila air banjir mula naik sejak semalam dan mengakibatkan penduduk terpaksa dipindahkan.

Sehingga malam tadi, dilaporkan 49 keluarga dari tiga buah Kampung telah dipindahkan ke pusat pemindahan di Sekolah Kebangsaan Rusila, dekat sini.

Selain Kampung Rusila, Kampung Ru Rendang, turut trjejas termasuk Taman Rashidah.

Malam tadi, Timbalan Ketua Pemuda PAS Malaysia Muhammad Khalil Abdul Hadi yang juga Ketua Pemuda PAS Kawasan Marang membuat lawatan ke pusat pemindahan tersebut.

“Bencana banjir ini telah dijangka dan kita juga telah mengarahkan Jabatan Amal bersiap siaga bagi menghadapi sebarang kemungkinan yang bakal berlaku," katanya dipetik BuletinOnline.

Dalam perkembangan berkaitan, Ketua Penyelaras Pemuda Dun Rhu Rendang, Aswadi Mohammad berkata Bilik Gerakan Operasi Banjir kini dibuka di Pejabat Pusat Khidmat Masyarakat di Bangunan PAS Kawasan Marang berhadapan Masjid Rusila.

Sebarang urusan sumbangan dan bantuan serta khidmat yang diperlukan, bolehlah menghubungi Azmi ditalian 0139219274 atau Fakhrudin 0145207321. - HARAKAHDAILY

posting terkini dari batuvskayu

Bukti BN tolak Hudud