ARTIKEL SEBELUM

15/02/14

Bakal Ketua Menteri Sarawak telah menampakan kebenggongan nya

Belum apa apa lagi bakal KM Serawak mahu memperbodohkan minda rakyat...

Satu kenyataan yang menampakan kebebalan.

Apa yang aku nampak disini.........

Bila BN buat semua boleh ...........

Apa PR buat semuanya salah.......

Bagi aku tak ada bezanya kes Kajang dan Belingian ,jika2X5 jumlahnya 10 maka 5X2 pun jawapannya tetap 10.

So jawapannya tetap sama ....


Kepada bakal Ketua Menteri Serawak ini jangan awai awai menampakan kebengonggan anda, Kalau nak tipu pun Hang boleh tipu orang orang BN sahaja .

Bagi kami Orang orang PR kini semuanya serodik cerodik belaka ..... Jangan samakan PRK Balingian, Kajang


Adenan Satem

KUCHING - Bakal Ketua Menteri Sarawak yang kelima Tan Sri Adenan Satem berkata, PRK Dun Balingian tidak boleh disamakan dengan PRK Dun Kajang.

Beliau berkata, senario dua pilihan raya kecil itu adalah berbeza dan adalah tidak wajar menyatakan PRK Balingian akan membazirkan wang rakyat.

Katanya PRK Kajang diadakan berikutan peletakan jawatan secara sengaja oleh penyandangnya Lee Chin Cheh dari PKR pada 27 Januari lepas, untuk memberi laluan kepada Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim bertanding kerusi itu.

"Pilihan raya kecil kerusi Balingian berbeza sekali kerana ia akan diadakan sebab Ketua Menteri (Tan Sri Abdul Taib Mahmud) terpaksa meletakkan jawatan sekiranya beliau dilantik sebagai Yang Dipertua Negeri," jelas beliau pada sidang akhbar di sini, hari ini.

Setakat ini, belum dipastikan sama ada PRK Balingian akan diadakan berikutan belum ada keputusan sama ada Taib bakal dilantik menjadi Yang Dipertua Negeri bagi mengganti Tun Abang Muhammad Salahuddin Abang Barieng.

Rabu lepas, Taib yang juga Adun Balingian mengumumkan akan berundur sebagai Ketua Menteri berkuat kuasa 28 Februari ini. - Bernama**********posting terkini dari batuvskayu

Bukti BN tolak Hudud