ARTIKEL SEBELUM

12/10/13

Penulis blog seks kembali dengan klip video terbaru

Video klip terbaru Alvin dan Vivian mula mendapat perhatian di internet. 

Penulis blog seks kontroversi, Alvin Tan dan Vivian Lee muncul di alam maya dengan klip video terbaru yang agak menganggu. Ia disiarkan di YouTube dan dipertahankan oleh peguam mereka bahawa ia sama sekali tidak melanggar syarat ikat jamin yang ditetapkan oleh mahkamah.

Klip video dua minit bertajuk ‘Menyesal’ (Regret) itu tidak mengandungi unsur seks atau isu sensitif agama tetapi diakhiri dengan adegan Lee, bekas guru tadika, mengelar pergelangan tangannya.

Peguam bagi pasangan itu, memberitahu bahawa Lee hanya memperlihatkan atau meluah perasaan peribadinya dan dia secara jelas tidak ada niat untuk membunuh diri.

"Mereka tidak melanggar mana-mana syarat jaminan memandangkan video itu sama sekali tidak menyentuh sensitiviti kaum atau agama, " kata Chong.

Peguam itu menambah bahawa antara syarat ikat jamin yang dikenakan oleh mahkamah tidak menghalang pasangan daripada menggunakan Facebook.

Tan dan Lee berhadapan dengan kontroversi apabila menyiarkan video seks mereka di YouTube dan dikatakan menghina umat Islam semasa bulan Ramadhan apabila menyiarkan sekeping gambar di Facebook sambil memakan bak-kut-teh (sup herba daging babi).

Mereka kini dalam perbicaraan bagi tiga pertuduhan yang menghina umat Islam melalui ucapan di Facebook dan gambar lucah di dalam blog mereka. Kedua-duanya didakwa di bawah Akta Hasutan , Akta Penapisan Filem dan Kanun Keseksaan.

Mereka telah dibebaskan dengan ikat jamin sebanyak RM30, 000 setiap seorang dan mahkamah telah menetapkan syarat-syarat tertentu yang termasuk melarang mereka daripada memuat naik artikel , komen, gambar-gambar lucah atau apa-apa bentuk penulisan yang boleh menyentuh sensitiviti agama dan kaum.

Mereka juga dilarang daripada menggunakan apa-apa alat komunikasi untuk mengakses internet bagi memuat naik gambar, komen dan artikel yang boleh menghasut dan mewujudkan ketegangan kaum. Tarikh perbicaraan telah ditetapkan pada 5 dan 6 Disember.

Dalam klip video terbaru yang diarah dan ditulis oleh Tan , ia menunjukkan Lee memakai gaun musim panas duduk seorang di sebuah bangku di taman dalam keadaan muram seolah-olah mencerminkan pilihan yang telah dibuat dalam hidupnya.

“Sejak kecil, orang memberitahu saya untuk meneruskan impian saya, percaya pada diri sendiri, mencari suara anda sendiri. Ketika itu, segala-galanya adalah mudah.

"Sepanjang tempoh kedewasaan, ramai yang menyuruh saya berhadapan dengan realiti, pilih kestabilan. Jangan bercakap terlalu kerap. Namun, saya idealistik. Saya memilih jalan yang tidak pasti. Dan saya berkata terlalu kerap dan kuat, mereka yang berada di sekeliling mula berasa bangga membenci saya.

“Saya rasa sukar untuk menjadi dewasa. Apabila saya mengikut kata hati, semua memberitahu ia salah. Saya buruk dan tidak bernilai.”

"Malah, mereka yang saya sayangi juga tidak menyayangi saya lagi. Ia semua kerana saya mencabar idea mereka . Ia semua berlaku kerana saya memilih jalan hidup saya sendiri. “

" Kadang-kadang saya tertanya-tanya adakah saya melakukan perkara yag benar adalah sesuatu yang betul. Secara jujurnya, saya sudah letih. Mereka menang. Saya sudah kalah. Saya telah berputus asa mendengar suara hati saya. Dan mereka semua seronok meraikannya. Bagi saya, kehidupan yang sudah diatur oleh orang lain tidak bernilai untuk dijalani.”

"Mungkin sudah tiba masanya untuk menamatkan perjuangan yang tidak bermakna. Hanya dengan satu jalan pintas," kata Lee dengan airmata yang bergenang.

Adegan seterusnya memperlihatkan Lee mengelar pergelangan tangannya sebelum skrin gelap.

Klip video telah dimuat naik pada Rabu dan telah dilihat sebanyak 4,875 kali. 

posting terkini dari batuvskayu

Bukti BN tolak Hudud