ARTIKEL SEBELUM

31/01/10

MESEJ TAWAN PERAK DALAM HIMPUNAN PEMUDA PAS PERAK (HEMPAP)

Himpunan Pemuda PAS Perak (HEMPAP 2010)berjaya menghimpunkan ribuan pemuda PAS dari seluruh pelusuk Perak. Walaupun diadakan dikawasan yang jauh di pendalaman Larut, Sungai Limau, Ijok, namun ia tidak menghalang ribuan pemuda dari pelusuk Perak. Mereka datang tanpa diupah, malahan dikenakan bayaran tambang yang berpatutan, membayar yuran penyertaan atau diminta memberi sumbangan derma. Sepanjang jalan pula menempuh beberapa sekatan jalanraya oleh pihak polis.

Pada malam sebelum HEMPAP diadakan, ceramah pelancaran telah diadakan. Saya bersama YB Dato' Seri Hj Nizar, YB Dato' Amiruddin Hamzah dan beberapa pimpinan Pemuda PAS negeri telah memberi suntikan semangat kepada penduduk tempatan dan para petugas yang berhimpun lebih awal sebelum program HEMPAP dimulakan.


Seawal pagi tadi ribuan pemuda telah mula berdatangan tidak putus-putus secara berkonvoi dengan motosikal, kereta, van dan bas. Program dimulakan dengan majlis perasmian oleh Pesuruhjaya PAS Negeri Perak.

Berbagai acara turut diadakan bagi memeriahkan HEMPAP. Kemuncak program ialah pidato YB Salehuddin Ayob, YB Dato' Mahfuz Omar dan Ust Nasaruddin Hassan dan YB Dato' Seri Hj Nizar Jamaluddin.

Mesej yang sangat jelas dalam perhimpunan ialah merampas semula Perak dari UMNO BN. Mesej tersebut dinyatakan dengan jelas melalui ikrar yang dilafazkan oleh ahli-ahli pemuda yang hadir di hadapan pimpinan PAS Pusat dan negeri.


Program tamat kira-kira jam 5.00 petang dengan masing-masing membawa semangat membara bagi menawan Perak dalam pilihanraya akan datang.MM

posting terkini dari batuvskayu

Bukti BN tolak Hudud